Recently MeroSpark is lunched with more features and services, now you can ask your question, sell your books, share your notes and many more. Visit https://www.merospark.com/signup/ now and create your account to take full advantage of MeroSpark.

English Entrance Model Questions | Set III | B.Sc.CSIT | TU

Download our Android App from Google Play Store and start reading Reference Notes Offline.

english paper set IIIEntrance Preparation Paper | B.Sc.CSIT
English Practice Questions with answers
Tribhuvan University (TU)

Practice English portion of TU Entrance model questions. Answer is provided for every questions, so that you can evaluate yourself for preparation.

  1. The word ‘interest’ has it’s primary stress on the ……… syllable
    a) 1st             b) 2nd             c) 3rd              d) none
    Answer: a
  2. The synonym of ‘abase’ is
    a) humiliate             b) abate            c) abortive          d) profound
    Answer: a
  3. The antonym of ‘scrupulous’ is
    a) disscrupulous       b) descrupulous        c) unscrupulous       d) inscrupulous
    Answer: a
  4. Which of the following is acceptable?
    a) He said that they had been working                b) He told that they had been working
    c) he said me that they had been working           d) none
    Answer: c
  5. John is addicted to …………
    a) drink              b) drunk            c) drinks           d) drinking
    Answer: a
  6. The police ……………… come in time.
    a) has           b) are         c) have been          d) is to
    Answer: d
  7. The flag was hauled …………… sunset.
    a) in             b) at              c) to             d) into
    Answer: c
  8. The passive voice of “Listen to me” is
    a) I should have listened to        b) Let me be listened to       c) I am listened to       d) none
    Answer: a
  9. Tick on compound sentence given below.
    a) If you do not waste, you will not want.                         b) Waste not, want not.
    c) Waste not but want not.                                                   d) All of these
    Answer: b
  10. Which of the following is the correct grammatical pattern for the sentences? –“Tell him where to put it”
    a) V+O+Interrogrative phrase
    b) V+O+Interrogative phrase +to-infinitive
    c) S+Noun/Pronoun+Interrogative phrase+to-infinitive
    d) S+Noun/Pronoun+to-inifinitive phrase
    Answer: a
  11. I had sooner ……….
    a) run than walk            b) running than walking        c) run than walking        d) all of these
    Answer: b
  12. The drowning passengers were brought ………… ashore.
    a) about                b) off                c) on             d) up
    Answer: c
  13. I took my friend ………… a thief.
    a) at                  b) for                c) with              d) up
    Answer: a
  14. The word “religious” has ………….
    a) three vowels and four consonants                       b) five vowels and four consonants
    c) four vowels and four consonants                         d) four vowels and five consonants
    Answer: a
  15. The boy made some ………… remarks
    a) uncautious             b) imcaustious            c) incautious             d) encautious
    Answer: c
  16. In the sentence “Opera reached its zenith at the turn of the century “, the word”zenith” can be replaced by ………… for its opposite meaning.
    a) nadir             b) climax           c) apex            d) crisis
    Answer: a
  17. Which of the following sentences is correctly used?
    a) Heat the water until it boils away.                      b) Heat the water until it has boiled away.
    c) Heat the water until it is boiling away.              d) Heat the water until it will boil away.
    Answer: b
  18. There are several boys and girls in the class and everyone has finished ………… work. The blank in this sentence cannot be filled out by
    a) his                   b) their                c) his/her               d) her
    Answer: d
  19. The sentence pattern “subject+transitive verb+direct object:that clauses” agrees with this sentence:
    a) He thinks that his friend has written a letter.
    b) He told his parents that he had passed the exam.
    c) I know what he has done.
    d) The policeman warned him that the road was dangerous.
    Answer: a
  20. Pick out the sentence which is not acceptable.
    a) He worked over summer.                            b) He worked for summer.
    c) He worked during summer.                        d) He worked on summer.
    Answer: d
  21. The indirect form of the dialogue below can be any one of the following except …………….He said to me,”Will you pass the salt, I agreed”
    a) He asked me if I would pass the salt and I said I would.
    b) He requested me to pass the salt and I accepted.
    c) He told me to pass the salt and I replied in the affirmative.
    d) When he asked me to pass the salt, I agreed.
    Answer: c
  22. Which of the following sentences gives the meaning “I doubt if he is honest.”
    a) He is honest.          b) Was he honest?          c) Is he honest?          d) He is honest?
    Answer: d
  23. Which of the following sentence does not contain an affirmative?
    a) He helped me do this.           b) Do this.           c) I will do this.          d) I made him do this.
    Answer: b
  24. “My friend went to Delhi”, which is the capital of India. This is a ……………… sentence.
    a) compound            b) complex          c) simple           d) compound complex
    Answer: a
  25. “He looks heavy eyed” means
    a) He looks angry.          b) His eyes are red.        c) He has a fever.        d) He is frightened.
    Answer: a
(Visited 460 times, 1 visits today)

Posted By : Digvijay | Comment RSS | Category : Entrance Question Paper, Old Question Collection
Tag :

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

Wordpress DMCA
Community | Toolbar | Android App | Founder/Developer : Hari Prasad Chaudhary | CSIT Portal Manager : Digvijay Chaudhary