BSc.CSIT | English Entrance Examination Questions 2073 With Answer | TU

Download our Android App from Google Play Store and start reading Reference Notes Offline.

english entrance questions 2073Entrance Preparation Paper | BSc.CSIT
English Practice Questions  with answers | 2073
Tribhuvan University (TU)

Get prepared for the BSc.CSIT english entrance examination questions 2073. To make sure your answer is right or not, answer is provided at the end of the question paper. So prepare well, do well and best of luck.

Direction: Choose appropriate words or phrase/phrasal verb that completes the sentence.

  1. Government has a lot to ……………………… road accidents.
    (a) answer back                    (b) answer for                 (c) answer to               (d) answer into
  2. He inherited a fortune and ……………. it in a year.
    (a) ran into               (b) ran over             (c) ran through             (d) ran onto
  3. His father blamed him but his mother …………… and said he had acted sensibly.
    (a) stand for                 (b) stand up to                 (c) stand out                   (d) stand up for
  4. Do you ………. me ………… a fool?
    (a) take, for                    (b) take, in                  (c) take, to                  (d) take, after
  5. The captain …………… , not realizing that the icebergs were so close.
    (a) turn in                       (b) turn on                            (c) turn away                      (d) turn down
  6. After a month’s treatment at a hospital my brother is …………………..
    (a) As good as good                 (b) as heavy as lead            (c) As gay as a lark             (d) as fit as a fiddle
    Direction: Select the word/phrase which is closest to the opposite or similar in meaning of the word.
  7. Squeamish (similar meaning)
    (a) very dirty             (b) gullible                    (c) easily upset                (d) braggart
  8. Bramble (similar meaning)
    (a) wild cat                        (b) wild bush with thorn                       (c) tall plant                (d) wild animal
  9. Congruous (similar meaning)
    (a) consistent                     (b) covert                           (c) Irregular                 (d) clamorous
  10. savior (opposite meaning)
    (a) protector                        (b) destroyer                      (c) nurturer                      (d) designer
  11. Scabrous (opposite meaning)
    (a) scaly                             (b) scabby                        (c) decent                              (d) zigzag
  12. un-availing (opposite meaning)
    (a) unavailable                           (b) re past                     (c) successful                   (d) rare
    Direction: Select the proper prepositions and conjunctions to fill in the blanks in the following questions:
  13. He died …………… cancer but she died ………. a train accident
    (a) out, at                           (b) off, by                         (c) for, in                             (d) of, in
  14. Divide forty ………. Eight but divide the these apples ……….. the two children
    (a) for, among                       (b) at, between                      (c) in, among                            (d) by, between
  15. It is a lovely place to live ……………
    (a) in                            (b) for                              (c) for, in                           (d) of, in
  16. Divide forty ……. eight but divide these apples ……………. the two children.
    (a) for, among                    (b) at, between                   (c) in, among                      (d) by, between
  17. It is lovely place to live…………….
    (a) in                           (b) for                      (c) at                              (d) by
  18. He is angry …….. and indifferent …………me.
    (a) from, from                        (b) by, by                      (c) with, to                          (d) during
  19. You alone can relieve me ………………. This anxiety.
    (a) from                        (b) of                          (c) in                           (d) during
  20. He took the food play with your watch ……….. he breaks it.
    (a) should               (b) in case               (c) lest                  (d) might
    Direction: Each of the following idioms an phrases is followed by four explanations. Mark the one that best explains its meaning.
  21. On the bottle
    (a) teetotaler                    (b) vegetarian                    (c) drinking a lot                     (d) avoid alcohol
  22. On the rocks
    (a) in great success                  (b) in serious trouble                   (c) heavy star               (b) in progress
  23. Call it a night
    (a) stop some activity                    (b) feel lazy             (c) enjoy the night                    (d) belated activity
  24. Bide one’s time
    (a) to be punctual            (b) swearing frequently             (c) use rough language           (d) act like a soldier
  25. Over the hill
    (a) high land               (b) mountain area                 (c) most difficult part                    (d) rough road

Answer: 1.b    2.c    3.d    4.a    5.c    6.d    7.c   8.b    9.a    10.b    11.c    12.c    13.d    14.a    15.a    16.c    17.a    18.d    19.c      20.a     21.b     22.a     23.c     24.c      25.a

Posted By : Digvijay | Comment RSS | Category : Entrance Question Paper, Old Question Collection
Tag :

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

Wordpress DMCA
Community | Toolbar | Android App | Founder/Developer : Hari Prasad Chaudhary | CSIT Portal Manager : Digvijay Chaudhary